Naar een museum gaan klinkt heel saai, maar daar brengen deze museums verandering in. Hier ben je zelf kunst, mag je dingen aanraken en leer je ondertussen veel over kunstenaars en hun kunst. Dus wil je een dagje uit? Overweeg dan eens om naar deze museums te gaan want vervelen zul je er niet.

The Upside Down in Amsterdam

‘’It’s like we threw a museum, an amusement park, a nightclub and some magic mushrooms in a giant blender ‘’

Waarschijnlijk heb jij al wel eens van dit museum gehoord want dit museum is namelijk van Anna Nooshin, influencer en youtuber. Dit museum is de grootste Instagramervaring met maar liefs 25 verschillende kamers en decoraties. En als je eenmaal genoeg foto’s hebt gemaakt, kun je daarna uitrusten in het Upside Down café.

Moco Museum in Amsterdam

‘’Unlock the power of art to wake us, shake us and make us. ‘’

Een museum vol met moderne kunst en street art met bekende namen zoals Banksy, Andy Warhol, JR en Yayoi Kusama. Je kunt zelfs een boottour boeken bij Moco en zo vaar je langs allemaal verschillende kunstvoorwerpen langs de gracht. Met je CJP-pas hoef je maar €13,- te betalen.

Youseum in Amsterdam en Leidschendam

‘’Bij Youseum ben jij het kunstwerk, de kunstenaar en de criticus ‘’

Na het succes in Amsterdam, hebben ze nog een museum geopend in het winkelcentrum Westfield Mall in Leidschendam. Dit museum staat volkomen in het teken voor jouw perfecte Instagram foto. Met 30 verschillende opvallende installaties door het hele museum vermaak jij je prima. En vergeet zeker geen opgeladen telefoon mee te nemen voor alle selfies. 😉

WONDR Experience in Amsterdam

‘’Experience the art of play ‘’

De eerste Experience playground van Amsterdam: een belevenis vol kleur en sensatie. In deze wonderlijke wereld gebruik je al je zintuigen en laat je je fantasie de vrije loop. Wondr heeft veel verschillende arrangementen, zo kun je je verjaardagsfeest bij Wondr vieren of zelfs je vrijgezellenfeestje! Ook kun je bij Wondr rollerskaten en hebben ze in de zomer een Pink Beach waar je lekker kan chillen.

STRAAT Museum in Amsterdam

‘’De impact van street art op kunst, mode, reclame en populaire cultuur is groter dan ooit tevoren’’

STRAAT is het museum voor graffiti en street art. In een vroegere scheepsloods op de NDSM-werf hangen meer dan 150 werken van 130 verschillende kunstenaars. Met een bezoek aan dit museum zal je met een frisse blik naar je omgeving gaan kijken. En ben je erg geïnspireerd? Dan kun je bij STRAAT workshops volgen waarin ze de kneepjes van het vak graffiti en street art leren.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle