Lifestyle

Organiseer leuke dingen voor thuis of op het werk

Thuis of op het werk, wanneer er af en toe geen leuke dingen worden georganiseerd wordt het maar een saaie bedoeling. Ben jij graag de aanjager in het geheel, een werkgever of die ene collega die altijd in is voor een gezellig samenzijn? Lees dan hier enkele tips over wat je allemaal kunt organiseren, zowel thuis als op het werk. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Vooral gedurende de lockdowns hebben we geleerd dat het toch erg fijn is om samen tijd door te brengen. Zowel op de werkvloer als thuis.

De beroemde vrijmibo

De vrijdagmiddagborrel, kortweg vrijmibo, vindt plaats bij steeds meer bedrijven. Niet alleen om het vrije weekend in te luiden, maar ook om elkaar de tijd te geven om met elkaar over andere dingen te praten dan alleen het werk. Wanneer jij graag de organisatie hiervan op je neemt, wil je natuurlijk zo origineel mogelijk voor de dag komen. Kom niet alleen aanzetten met hapjes en drankjes maar hang er ook een bepaald thema aan. Hierbij kun je denken aan een Spaanse vrijmibo met bijpassende tapas, sangria en Spaanse muziek. Een andere keer wordt het een après-ski thema. Met gezellige meezingers, broodjes braadworst met curry en warme chocomel met een scheutje rum. Dit serveer je in bedrukte mokken met een persoonlijke boodschap. Leuk om na afloop mee naar huis te nemen. De ruimte waar de vrijmibo plaatsvindt kleed je geheel in bijpassende stijl aan. Alleen de voorbereidingen al maken dat dit soort vrijdagmiddagborrels een succes wordt.

Een spelletjesavond

Nodig je vrienden, familie en collega’s thuis uit voor een ouderwetse spelletjesavond. Deel het hele gezelschap op in groepjes die het tegen elkaar op moeten nemen waarbij punten vallen te behalen. Laat ze een parcours afleggen waarbij ze mens-erger-je-nieten, een memoryspel spelen, sjoelen en ganzenborden. Er zo zijn er nog veel meer spellen te bedenken die voor zo’n hilarische avond geschikt zijn. Of organiseer een bingoavond waarbij iemand met een volle kaart een opdracht uit moet voeren. Een lied zingen, een dansje of iets anders grappigs. Laat voor de gelegenheid tasjes bedrukken waarin je speelkaarten, geduldsspelletjes en andere kleinigheden stopt. Zo kun je iedereen een leuk aandenken meegeven bij het naar huis gaan.

Organiseer een teamuitje

Om de onderlinge band als collega’s te versterken kun je een teamuitje organiseren. Plan een datum, bepaal samen wat het maximale budget is wat iedereen uit wil geven en opper een aantal ideeën waaruit men kan kiezen. Werk daarbij via het principe ‘de meeste stemmen gelden’. In teamuitjes is heel veel keuze. Sportief samen bezig zijn? Leg dan een parcours af op een survivalbaan of verken een stad met een step. Wat ook erg leuk is om samen te doen is een escape room bezoeken. Of volg met alle collega’s een workshop. Sluit in ieder geval het teamuitje af met een heerlijk diner en gezellige borrel. Succes gegarandeerd!

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle