Afhankelijk van je leeftijd, zul je wel of niet het liedje ‘Mama’ kennen. Dit lied werd in 1996 gezongen door, de toen nog kleine Jantje Smit samen met BZN. Het duet kreeg fantastische reacties en was het begin van de succesvolle carrière van Smit, die we inmiddels allemaal kennen als Jan Smit. Hij maakte vele hits die onder meer ook in Duitsland, Frankrijk en België aansloegen en kreeg uiteindelijk zelfs een eigen realitysoap. Ook sloot hij zich aan bij de Toppers waarmee hij vele uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA gaf.

Jan Smit zijn televisie carrière

De laatste jaren heb je Jan Smit steeds vaker op televisie kunnen zien. Zo was hij onder andere te zien met Jan Smit, de zomer voorbij. Ook is hij actief betrokken bij het Songfestival en presenteert hij sinds 2012 De beste zangers van Nederland. Met ruim 20 jaar ervaring in de muziek en de verschillende televisie programma’s en andere werkzaamheden heeft de Volendammer inmiddels een leuk vermogen opgebouwd. Zo wordt zijn vermogen rond de 13 miljoen euro geschat, niet verkeerd dus. Smit is overigens niet de enige succesvolle Volendammer. Zo zijn de bekende dorpsgenoten Nick & Simon ook goed voor een vermogen van een aantal miljoen.

Ook tegen een acteerklus zegt Smit geen nee

Naast zingen en presenteren heeft Jan Smit ook wat acteerwerk gedaan. Wellicht heb je de film ‘Het bombardement’ gezien, waarin Jan de hoofdrol speelt. Deze film werd in 2012 uitgebracht en gaat over een onmogelijke liefde tijdens de oorlog en het bombarderen van Rotterdam. Ook speelde hij een gastrol in de populaire politieserie Flikken Maastricht en was hij in het Sinterklaasjournaal te zien met een kleine gastrol als Jan Vermeulen. Van alle markten thuis die Jan!

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle