De rijkste persoon ter wereld, een titel waarvan menig mens droomt. Jeff Bezos mag zichzelf al enkele jaren één van de rijkste, al dan niet de rijkste, persoon ter wereld noemen. Zijn vermogen wordt geschat rond de 120 miljard dollar. Dit komt omgerekend neer op ruim 10 miljard euro. Bizar feitje? Jeff Bezos verdient een kleine 2500 dollar per seconde! Dit is ruim twee keer de hoeveelheid van wat een gemiddelde Amerikaanse werknemer per week verdient. Ook na zijn scheiding met zijn vrouw bleef Bezos de rijkste persoon ter wereld.

Het succes van Amazon

Wat heeft er nu voor gezorgd dat Bezos miljarden verdient? Dit heeft hij te danken aan het succes van Amazon, waar Jeff Bezos de oprichter en CEO van is. Amazon was een van de eerste grote bedrijven die producten via het internet verkocht en groeide uit tot het grootste handelsbedrijf die je op het internet kunt vinden. In eerste instantie begon Bezos heel klein met enkel de verkoop van boeken. Vervolgens kwam er na veel positieve klantervaringen steeds vaker de vraag naar een uitgebreider assortiment. De CEO van Amazon besloot op de wens van zijn klanten in te spelen breidde uit. Een slimme zet.

De concurrentie voorblijven

Jeff Bezos streeft er met Amazon naar om de concurrentie voor te blijven. Dit wordt onder meer gedaan door gebruik te maken van vooruitstrevende technologie. Ook binnen Amazon wordt er op de meest mogelijke efficiënte manier gewerkt. Zo worden er bijvoorbeeld robots ingezet die enorm veel bedrijfskosten besparen. De manier van werken van Amazon is inspirerend. Het is dan ook niet gek dat het bedrijf de succesvolste webwinkel is. Innovatie en luisteren naar de behoeften van de klant is een belangrijke sleutel tot succes.

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle