Het mooie Italië bezoeken is altijd een goed idee. Elk hoekje van Italië heeft namelijk wel iets bijzonders. Vooral wanneer je de hoofdstad van Italië bezoekt waan je je even in een hele andere wereld. Zo heeft Rome een grote historie, een boel charme en natuurlijk allerlei bezienswaardigheden. Om je voor te bereiden op jouw stedentrip richting deze stad, kun je de reisgids Rome downloaden. Deze gratis gids helpt jou op weg tijdens jouw trip, maar kan jou ook helpen de nodige voorbereidingen te treffen. Hieronder lees je er alles over.

Van handige tips …

In deze uitgebreide gids lees je alles wat je moet weten over Rome. Zo begint de reisgids met een aantal tips. Deze tips geven in een overzicht weer wat je moet zien in Rome. De tips gaan bijvoorbeeld over het bezoeken van de bekendste kerken, de beroemdste pleinen en de vele musea. Want zoals je waarschijnlijk wel weet heeft Rome een aantal musea die vallen onder de Vaticaanse Musea. Je leest in de tips dat je van tevoren tickets moet kopen, want Rome is nou eenmaal een drukke stad. Verder staat Rome natuurlijk bekend om de meest magische fonteinen, de leukste winkels en de schattige steegjes.

Lees vooral deze tips door als je nog niet bekend bent in Rome. Zoals net al werd benoemd lees je bijvoorbeeld dat je van tevoren tickets moet kopen, maar je leest ook waar je goed kunt shoppen en je krijgt wat achtergrondinformatie.

… tot een mooie stadswandeling

De reisgids gaat verder naar de stadswandeling. Je krijgt in deze stadswandeling één wandelroute in je schoot geworpen. Deze route is 9,7 kilometer lang. Naast de gratis gids kun je ook de betaalde gids downloaden voor 7,50 euro: hier vind je nog twee extra wandelroutes in terug.

Tijdens de wandelroute die staat omschreven in de gratis gids, ontdek jij de antieke bijzonderheden van Rome. Daar hoort natuurlijk het Colosseum bij: hét beeld dat mensen vaak voor zich zien als ze aan Rome denken. De wandelroute begint ook bij deze populaire hotspot. Verder loop je langs de bekendste kerken van de stad. Denk maar aan de San Giovanni in Laterano, Basiliek Santi Giovanni e Paolo en de ondergrondse Basiliek San Clemente. Daarnaast ontdek je natuurlijk ook het Forum Romanum: de plek waar toeristen massaal naar toetrekken. Hier leer je namelijk van alles over het Romeinse tijdperk. Vervolgens zie je in deze wandelroute ook de rivier de Tiber, met daar midden in een eilandje. Wellicht een minder bekend deel van Rome, maar wel de moeite waard om even langs te lopen. Daarnaast mogen de trappen van Michelangelo niet ontbreken, net als de Hemeltrap en natuurlijk het Pantheon.

Naast de bovengenoemde hotspots die je gaat zien tijdens de wandelroute, bestaat de wandelroute uit véél meer dan alleen dat. Rome is namelijk gevuld met allerlei bezienswaardigheden, met op iedere hoek van de straat wel weer iets bijzonders dat je kunt zien. Dat maakt Rome dan ook zo leuk: het is een veelzijdige stad waar je nooit op raakt uitgekeken.

Betaalde reisgids

Twee andere stadswandelingen, meer dan tachtig bezienswaardigheden, handige tips en leuke daguitstappen vind je in de volledige reisgids van Rome. Deze reisgids kost 7,50 euro, zoals net al even werd benoemd. Wanneer jij je écht goed wil voorbereiden op jouw stedentrip is deze uitgebreide gids een goed idee om aan te schaffen. Zo weet je zeker dat jij alle bezienswaardigheden Rome gaat zien. Want wanneer je eenmaal in Rome bent wil je natuurlijk álles zien. Heb je geen tijd om alles in een keer te zien? Geen paniek, want wanneer je een keer Rome hebt bezocht, wil je er waarschijnlijk nog veel vaker heen.

Zo kun je besparen op jouw Rome-trip

Heb je nog geen trip geboekt richting Rome? Dan kun je nog rekening houden met een aantal tips. Zo is het voordelig om een stedentrip buiten het hoogseizoen te boeken. Dit kan niet alleen veel geld schelen, maar je kunt ook de drukte in de stad omzeilen. In het hoogseizoen kan het namelijk vrij druk worden in Rome. Om nog meer geld te besparen kun je een verblijf boeken net iets buiten de stad. Dit is goedkoper dan een verblijf midden in de stad, en gelukkig is het openbaar vervoer in Rome prima. Wanneer je de Roma Pass koopt kun je drie dagen met het ov reizen en een aantal bezienswaardigheden gratis bezoeken. Met deze handige tips wordt jouw stedentrip naar Rome een stuk voordeliger. Bovendien zijn er nog veel meer stadspassen zoals de Roma Pass te koop: verdiep je hier van tevoren in zodat jij ook kunt profiteren van kortere wachtrijen, kortingsacties en gratis toegangen.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle