Wat doe je als je een onwijs grote droom hebt? Juist, je zult er alles doen om jouw droom na te jagen. Ditzelfde geldt voor Zak, een knappe kerel met het Syndroom van Down. Zijn grote droom is namelijk om een worstelaar te worden. Hoe hij op dit idee komt? Door ruim 100 keer naar zijn favoriete videoband te kijken. Hierin is een worstelschool te zien waar Zak dolgraag naartoe wil. In de film ‘The Peanut Butter Falcon’ zie je hoe Zak vastbesloten is om zijn droom waar te maken. Hij besluit dan ook om te ontsnappen uit zijn woonvoorziening.

Vriendschap voor het leven

Gedurende zijn ontsnapping, ontmoet Zak een visser, genaamd Tyler. In eerste instantie wil de visser, die zelf de nodige problemen heeft en ook op de vlucht is, niets van de jongen met het Syndroom van Down weten. Hij besluit hem dan ook achter te laten. Tyler krijgt spijt en keert terug, waarbij hij Zak net op tijd uit het water weet te redden. Hij belooft hem naar de worstelschool te brengen. Gedurende de film ontstaat er een zeer bijzondere en aandoenlijke vriendschap. De twee heren beleven samen de wildste avonturen.

Dakota Johnson speelt de verzorgster van Zak

We kennen haar voornamelijk van haar spectaculaire rol in de Fifty Shades reeks, Dakota Johnson. In The Peanut Butter Falcon, speelt ze echter de rol van Zak’s verzorgster Eleanor. De twee hebben een goede band met elkaar en ze besluit Zak dan ook te gaan zoeken. Ze kent Zak door en door en weet dan ook zo goed als zeker dat hij op weg is naar de worstelschool. Na een tijdje vindt ze Zak samen met Tyler. Eleanor wil Zak direct terug naar huis brengen, maar beide heren zijn het hier absoluut niet mee eens. De rest móet je echt zelf gaan kijken!

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle