In de slaapkamer brengen we, als het goed is, het grootste deel van de tijd met onze ogen dicht door. De slaapkamer moet dan ook een plek zijn waar je volledig tot rust kan komen. Maar ook een vleugje romantiek in een slaapkamer mag zeker niet ontbreken. Of je nu single bent of niet, van een beetje romantiek in de slaapkamer houdt iedereen. Met deze slaapkamer ideeen heb je binnen een handomdraai een fijne, romantische sfeer in de slaapkamer! 

Romantische raamdecoratie

In romantische interieurs zie je vaak hout terugkomen. Houten jaloezieën zijn daarom een goede keus als je een romantische touch aan de slaapkamer wilt geven. Ga je voor de complete romantische look? Dan is raambekleding van stof een betere keuze. Een stoffen optie die ook erg praktisch is, zijn plisségordijnen. Deze hebben een warme uitstraling en zijn verstelbaar. Je kunt ze dus gemakkelijk aanpassen aan de stand van de zon en als je meer of minder privacy wenst. De beste keuze voor een romantische slaapkamer zijn natuurlijk gordijnen groen laten maken. Ga voor lichte kleuren en zachte stoffen. Voor een extra dramatisch effect plaats je ook zwierige inbetween gordijnen onder je overgordijnen.

Rustige kleuren

In een romantisch palet zie je veel natuurlijke kleuren, zoals koraal- en mineraalachtige kleuren. Ook zand-, eierschaal- en schelpkleuren horen hierbij. Een combinatie van deze kleuren op je muren en in accessoires geeft je meteen dat fijne dromerige gevoel dat je wilt in een slaapkamer. Wil je toch wat kleur toevoegen? Ga voor een romantische look dan voor zachte pastel- en grijstinten. Ook behang met een mooie barok- of bloemenprint in rustige kleuren kan wonderen doen voor de sfeer van je slaapkamer.

Comfortabel beddengoed

Een laatste tip: voor een romantische sfeer is comfortabel beddengoed een absolute must! Hoewel beddengoed vaak onderschat wordt, is het zeker de moeite waard om uit te zoeken welke stoffen je het prettigst vindt. Beddengoed gaat vaak ook jaren mee dus het mag best wat duurder zijn. Ga bijvoorbeeld voor beddengoed van katoen satijn. Deze heerlijke stof is zacht, glanzend en toch ademend. Beddengoed is er in allerlei kleuren en prints dus je kunt het gemakkelijk aanpassen aan de rest van je kamer. Heeft de slaapkamer vooral neutrale kleuren? Ga dan voor een romantische bloemenprint of een rijke kleur.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle