Ecosia is een in Duitsland opgerichte online zoekmachine die maar liefst 80 procent van de winst schenkt aan goede doelen om bomen te planten. Ecosia combineert een eigen zoekalgoritme met de kracht van Microsoft. Het bedrijf bestaat nog niet heel erg lang, maar heeft naar eigen zeggen tot nu toe al meer dan 20 miljoen bomen geplant.
Ecosia werkt samen met projecten over de hele wereld. Ecosia is ondermeer verantwoordelijk voor het planten van bomen in de volgende landen:
➢ Brazilië
➢ Suriname
➢ Marokko
➢ Indonesië
➢ Madagascar
➢ Spanje

Waarom bomen planten?


Ondanks dat het algemeen bekend is dat bomen goed zijn voor een schone lucht, waterveiligheid, en een koeler klimaat, worden er dagelijks ontzettend veel bomen gekapt. Het aanplanten van nieuw bos is dus een grote noodzaak geworden in de 21ste eeuw. Bomen helpen namelijk vooral in het verminderen van de CO2 in de lucht.
Verder zorgen bossen voor een beschermd leefgebied voor veel wilde dieren, houden de bomen het water vast, en genereren ze vruchtbare grond. Bomen zijn eigenlijk de superhelden uit de natuur. Daarom richt Ecosia zich erop om bij te dragen aan de groei van de bossen op onze planeet. Het is een win win situatie tussen commercie en duurzaamheid. Een voorbeeld van hoe het ook kan.

Hoe verdient Ecosia dan geld?

Ecosia verdient op dezelfde manier geld als andere zoekmachines. Namelijk via doorklik advertenties in de zoekresultaten. Elke keer als een gebruiker op een commercieel zoekresultaat klikt ontvangt Ecosia een klein bedrag. Van de winst zet Ecosia 80% opzij om de doneren aan goede doelen over de hele wereld. Dus niet van alle inkomsten zoals sommigen lijken te denken. Nee, de kosten worden eerst van de inkomsten afgetrokken.

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle